کاشت ریش و سبیل طبیعی
کاشت موهای صورت (خصوصاً ترمیم ریش) در سال گذشته افزایش قابل توجهی در سراسر دنیا داشته است. امروزه، مردان زیادی تحت عمل کاشت ریش قرار میگیرند تا بتوانند تراکم و پُری ریش خود را افزایش دهند. اگر موی ریشتان پراکنده یا تکه تکه است و یا هرگونه اسکاری در صورتتان دارید، کاشت ریش، که به آن کاشت موی صورت هم گفته میشود، راهحل مناسبی برای شما است.
فهرست مطالب
کاندیداهای ایدهآل
نکات مربوط به جراحی
جراحی کاشت موی صورت به روشهای زیر انجام میشود:
- FUE (استخراج واحد فولیکولی)
- FUT (کاشت موی صورت)
تفاوت اصلی بین این روش های کاشت ریش در نحوه برداشتن مو از ناحیه اهدا کننده در پشت سر است. این تکنیکها به دقت و ظرافت بالایی نیاز دارند.
میانگین تعداد گرافتهای مورد استفاده برای جراحی کاشت موی صورت عبارتند از:
- سبیل: ۳۵۰ تا ۵۰۰ گرافت
- ریش بزی کامل: تا ۱۵۰۰ گرافت
- پازلفی: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرافت برای هر طرف
- ریش ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ گرافت، بسته به نواحی کم مو و نتیجه مورد نظر
کاشت مو در کلینیک ما
مراحل کاشت مو
- در ابتدای فرایند جراحی، فولیکولهای مو با کمک یک دستگاه پانچ پنوماتیک از کنارهها و پشت سر برداشته میشوند.
- با این کار فولیکولهای موی شخص آماده پیوند زدن میشوند.
- سپس فولیکولها در شکافهای ایجاد شده با کمک یک سوزن مخصوص قرار داده میشوند. هر برش طولی کمتر از ۱ میلیمتر داشته و یک واحد فولیکولی در آن قرار میگیرد.
- عمل کاشت ریش یک عمل سرپایی بوده و در آن تنها از بیحسی موضعی استفاده میشود که این زمان استراحت بعد از عمل را به حداقل میرساند.
- بعد از مشخص شدن ناحیه اهدا کننده، فولیکولهای مو تک تک از پوست سر خارج میشوند؛ برای این کار با استفاده از یک سری پانچ پوست دور فولیکولها بریده میشود.
- سپس با دقت و مهارت موهای استخراج شده تک تک و با زاویه صحیح کاشته میشوند تا نتیجه کار طبیعیترین ظاهر و بیشترین تراکم ممکن را داشته باشند.
مراقبتهای بعد از عمل
عموماً ظرف ده روز بعد از عمل میتوان تراشیدن ریش را دوباره از سر گرفت. در طول پنج روز بعد از عمل میبایست پوست صورت خشک نگه داشته شود. موهای جدید ظرف حدود شش هفته میریزند و حدوداً بعد از سه ماه مجدداً رشد میکنند. بعد از آن رشد موها دائمی خواهد بود.
نتایج
موهای کاشته شده به روش FUE دائمی بوده و ظاهری طبیعی خواهند داشت. درست پس از پایان عمل، تفاوت ایجاد شده در چهره قابل مشاهده خواهد بود. در اینجا نیز، مانند سایر اعمال کاشت مو با FUE، عموماً نتیجه کامل ظرف چند ماه آینده قابل مشاهده خواهد بود. موهای کاشته شده مانند بقیه موهای ریش، پازلفیها و سبیل رشد کرده و به رشدشان ادامه میدهند.
مزایای کاشت ریش و سبیل
رشد موهای جدید چگونه است؟
- عموماً موهای جدید صورت نیز مانند موهای طبیعی صورت رشد میکنند. میتوان، حالت و سایر خصوصیاتهای فولیکولهای برداشته شده از پشت سر را پس از رشد موها با آرایش تغییر داد، همچنین میتوان این موها را تراشید یا اجازه داد به اندازه موهای اطرافشان رشد کنند.
- موهای جدید صورت بعد از کاشته شدن دائمی شده و به راحتی نمیتوان آنها را از موهای اولیه صورت تشخیص داد.
- برای آنکه موهای صورت حالت طبیعی داشته باشند، گرافتها با دقت در زاویه صحیح و جهت مناسب قرار داده میشوند.
- برای آنکه گرافتها بعد از برداشته شدن از ناحیه اهدا کننده بیشترین دوام را داشته باشند، میبایست برداشت، آمادهسازی و پیوند زدن آنها به درستی انجام شود. استفاده از روش پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، هیپوترموسول و دستگاه کول چیلر احتمال آﺳﯿﺐ ﻧﺎﺷﯽ از اﯾﺴﮑﻤﯽ و ﺑﺮﻗﺮاری ﻣﺠﺪد ﺟﺮﯾﺎن ﺧﻮن را کاهش داده و میزان دوام گرافتهای مو بعد از جراحی را افزایش میدهد.
اطلاعاتی در مورد کاشت ریش و سبیل
علل ریزش موهای صورت
عدم رشد موهای صورت یا تکه تکه بودن آنها میتواند به دلایل زیر باشد:
- ژنتیک
- مشکلات پوستی
- الکترولیز
- اسکار ناشی از آسیبهای فیزیکی یا جراحی
- آسیبدیدگی
- نقصهای مادرزادی (مثل لب شکری)
دو تکنیک کاشت
کاشت واحد فولیکولی (FUT)
معمولاً از تکنیک کاشت واحد فولیکولی برای اعمال کاشت موی وسیعی استفاده میشود که در آنها به جابجایی ۳۵۰۰ گرافت یا بیشتر نیاز است. این تکنیک ساده و مقرون به صرفه است زیرا نیازمند برشهای بسیار نیست. همچنین FUT از روش FUE بسیار سریعتر است، که این هم به همان دلیل کم بودن تعداد برشها است. به علاوه، FUT نیازمند تراشیدن پشت سر نیست.
استخراج واحد فولیکولی
استخراج واحد فولیکولی، اساساً شکل پیشرفتهای از برداشت مو برای عمل کاشت است. مزیت اصلی FUE نسبت به FUT این است که به جای ایجاد یک اسکار نسبتاً بزرگ و طولانی، باعث ایجاد اسکارهای کوچکی میشود که از نظر زیبایی مشکل چندانی ایجاد نمیکنند. بنابراین خواهید توانست بعد از یک FUE بدون نگرانی از دیده شدن اسکار، موها را کوتاه نگهدارید. همچنین در مقایسه با FUT، به زمان کمتری برای بهبود نیاز دارد. به علاوه، بعد از عمل ناراحتی کمتری در ناحیه اهدا کننده وجود خواهد داشت. FUE، در مقایسه با FUT با درد و خونریزی کمتری همراه است.
تفاوت بین FUE و FUT
استخراج واحد فولیکولی (FUE) و کاشت واحد فولیکولی (FUT) روشهای اساساً متفاوتی برای برداشت مو هستند. البته، هدف هر دو جدا کردن گرافتهای واحد فولیکولی مو از پوست سر جهت کاشت مو است. که بنابراین، اینکه اغلب FUE و FUT به عنوان دو روش کاملاً مجزا با یکدیگر مقایسه میشوند تا حد زیادی اشتباه است. تفاوت اصلی در انجام این دو این است که در FUT گرافتهای واحد فولیکولی از یک نوار باریک طولانی از پوست ناحیه اهدا کننده برداشته میشود. در حالی که در FUE گرافتها تک تک برداشته میشوند. البته، نتیجه هر دو تکنیک یکسان است.
کدام بهتر است؟
در اکثر موارد، FUT دارای یک مزیت آشکار است. همه گرافتها از کیفیت بالاتری برخوردار بود و میتوان تعداد بیشتری از آنها را برداشت کرده و انتقال داد. به علاوه، جراح میتواند با کمترین آسیب و بدون بدشکلی مو، گرافتها را جدا کند.
از آنجا که FUE مستلزم تراشیده شدن ناحیه اهدا کننده، بنابراین برای کسانی که میخواهند دست بعد از عمل به سر کارشان برگردند، مناسب نیست. در عین حال، FUT نیز برای کسانی که میخواهند به زودی یا درست بعد از عمل فعالیتهای شدید انجام دهند مناسب نیست.
اگر وقت خیلی مهم باشد، FUT گزینه بهتری نسبت به FUE خواهد بود. زیرا انجام FUT تنها به یک جلسه نیاز دارد، اما برای FUE به انجام چند جلسه در طول دو یا چند روز نیاز است.
FUE برای افرادی توصیه میشود که خطر تشکیل اسکار در منطقه اهدا کننده آنها بالاتر است. این افراد عبارتند از افراد جوان، ورزشکاران و/یا افرادی با بدنهای عضلانی و همچنین کسانی که پوست سرشان یا خیلی شل است و یا خیلی سفت.
از هر دو روش FUE و FUT میتوان برای انتقال مو به ابروها، ریش و سبیل استفاده کرد. البته در FUE، میتوان از موهای ظریف پشت گردن نیز برای پیوند به ابروها یا حتی خط موی پیشانی استفاده کرد.

